Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en kaas
Dit is een recept voor een Mediterrane ovenschotel/ gratin met o.a. courgette, krieltjes en cherrytomaatjes. In plaats van de aangegeven kruiden kun je natuurlijk de kruiden toevoegen die je zelf lekker vindt.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Halveer de krieltjes (tenzij ze erg klein zijn; laat ze dan heel). Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 6 minuten beetgaar. Laat de krieltjes goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de courgette(s) in blokjes. Snijd daarvoor de courgette in de lengte doormidden en snijd beide helften nogeens in de lengte doormidden. Snijd de plakken courgette vervolgens in blokjes.
  3. Hak daarna de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in niet te dunne halve ringen. Hak ook de verse rozemarijn fijn. Snijd vervolgens elke olijf in drie plakjes en halveer tot slot twee plakjes citroen. Zo, dat was het grootste gedeelte van de voorbereiding alweer.
  4. Meng de cherrytomaatjes en de gekookte krieltjes door alle ingrediënten die je zojuist gesneden hebt (met uitzondering van de plakjes citroen). Meng er ook wat tijm, een flinke hoeveelheid zwarte peper en voldoende zout doorheen. Sprenkel er daarna de olijfolie en citroensap overheen.
  5. Voeg deze ingrediënten toe aan een ovenschotel, stop de plakjes citroen erbij en strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de courgette gratin vervolgens 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven (totdat de kaas gesmolten is en een kleurtje heeft gekregen). Serveer de ovenschotel desgewenst met wat gemengde sla of een volwaardige salade.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!