Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Tomaten risotto met spinazie

Tomaten risotto met spinazie

Risotto is eigenlijk iets wat ik zelden maak. Aangezien je vrijwel constant moet blijven roeren voor het beste resultaat lijkt het zo tijdrovend. Ik had laatst echter veel te veel spinazie in huis gehaald, waardoor ik manieren verzinnen om die zak op te maken. Toen kwam het idee van een spinazie risotto in mij op. Er ontbrak alleen nog iets; enkel met spinazie vond ik de risotto namelijk een béétje saai. “Hoe zou het smaken met tomaten?”, vroeg ik mij vervolgens af. Nou, dat smaakt prima en deze tomaten risotto met spinazie is daar het eetbare bewijs van.

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Courgettesoep met rucola

Courgettesoep met rucola

Krijg je van het herfstweer zin in een makkelijk soepje? Probeer dan eens dit simpele recept voor courgettesoep met rucola. Garneer de soep bijvoorbeeld met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en uitgebakken spekjes. Dit zijn stuk voor stuk ingrediënten die goed samen gaan met zowel courgette als rucola. Een klein handje Parmezaanse kaas door de soep zou ook erg lekker zijn (maar die was ik vergeten toe te voegen, helaas). Serveer de courgettesoep bijvoorbeeld met een vers afgebakken ciabattabroodje, belegd met tomaat en gegratineerde mozzarella!

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Haal je ook wel eens een pak wraps, gebruik je er twee en blijf je achter met de rest? Vries de overgebleven wraps dan in en maak af en toe een wrappizza. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: het is een pizza, maar dan gebruik je een wrap als bodem. Zo’n wrappizza hoeft maar een minuutje of acht de oven in, waardoor je binnen no-time een lekkere (en ietwat gezondere) pizza met verse ingrediënten op tafel kunt zetten! Voor dit recept maak ik gebruik van ham, cherrytomaatjes, aubergine en paprika, maar je kunt er natuurlijk op doen wat je lekker vindt. In de blogpost geef ik enkele suggesties.