Geroosterde spruitjes met rode ui, ahornsiroop en appel
Dit is een eenvoudig veganistisch bijgerecht van geroosterde spruitjes met rode ui, ahornsiroop en gebakken appel. Serveer het gerecht bijvoorbeeld met geroosterde (zoete) aardappelen. Aardappelpuree, of een puree van bijvoorbeeld knolselderij, is ook een prima mogelijkheid. Strooi er desgewenst een handje hazelnoten, walnoten of pecannoten overheen.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
De geroosterde spruitjes
De gebakken appel
Instructies
De geroosterde spruitjes
  1. Verwarm een oven voor op 220 graden. Snijd de kontjes van de spruitjes, halveer ze en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de rode ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en rits de blaadjes van het takje rozemarijn. Hak ook deze fijn.
  2. Meng de bovengenoemde ingrediënten door de ahornsiroop, appelazijn en olijfolie. Sprenkel er naar smaak zwarte peper en zout overheen.
  3. Spreid de spruitjes uit over een bakplaat en schuif deze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel ze voorzichtig door elkaar en rooster de spruitjes nog 5 a 10 minuten.
De gebakken appel
  1. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes die ongeveer even groot zijn als de gehalveerde spruitjes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
  2. Verhit de olijfolie (of een andere olie naar keuze) in een pannetje en voeg de blokjes appel toe. Bak de appel 5 minuten op hoog vuur zodat of totdat deze goudbruin begint te worden. Voeg daarna de ahornsiroop toe, meng alles door elkaar en laat het nog 30 seconden tot 1 minuut pruttelen. Haal de pan van het vuur en meng de gebakken appels door de geroosterde spruitjes.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!