Geroosterde witlof met ui en pecannoten
Als je er nog iets bij serveert zoals aardappelen en vlees, dan is dit recept wel geschikt voor twee personen. Als je alleen dit eet, dan is het recept geschikt voor één persoon.
Porties Prep Tijd
2personen 7minuten
Passieve Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
2personen 7minuten
Passieve Tijd
45minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op tweehonderd graden. Halveer de witlof, snijd de rode ui in vier stukken en doe deze ingrediënten in een ovenschaal of in een ovenbestendige pan.
  2. Verwarm de olijfolie met de agavesiroop en de gedroogde tijm in een steelpan op matig vuur. Schenk dit mengsel, zodra het begint te borrelen en de agavesiroop met de olijfolie is vermengd, over de witlof en de ui. Zorg dat de witlof en de ui goed bedekt zijn met het mengsel. Voeg optioneel nog wat takjes verse tijm toe.
  3. Plaats de witlof en de rode ui gedurende een minuut of dertig in de oven. Voeg dan de pecannoten (en optioneel bacon) toe. Rooster de ingrediënten nog tien tot vijftien minuten (of totdat ze naar wens zijn).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!