Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade
Met dit recept maak je tien kleine aardbeien kwarktaartjes. Wil je er meer of minder maken? Gebruik dan de optie onderaan dit recept (‘porties’) om de hoeveelheid aan te passen en de benodigde ingrediënten passen zich automatisch aan. Bij gebrek aan een muffinbakvorm zou je ze bijvoorbeeld ook in leuke glazen kunnen maken. Overigens kun je met precies deze hoeveelheden natuurlijk ook gewoon een grote kwarktaart maken.
Porties Prep Tijd
10kwarktaartjes 30minuten
Passieve Tijd
180minuten
Porties Prep Tijd
10kwarktaartjes 30minuten
Passieve Tijd
180minuten
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Optioneel – ter versiering
Instructies
Bodem
  1. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in een foodprocessor of blender. Laat de machine een minuut of drie a vijf draaien zodat alles goed fijngemalen en vermengd is.
  2. Vul de siliconen muffin vormpjes met een laagje van de bodem en druk dit goed aan. Volgens mij hoef je de siliconen muffin vormpjes niet per se in te vetten, maar ik had dat wel gedaan voor de zekerheid (met kokosolie) aangezien ik ze nog nooit had gebruikt. Ze de bodempjes in de vriezer en ga verder met het maken van de vulling.
Vulling
  1. Week de gelatineblaadjes vijf minuten in een ruime hoeveelheid koud water.
  2. Doe ondertussen de aardbeien en de kokosrasp in een foodprocessor of blender en maal deze tot een puree. Voeg dan de kwark toe en laat de machine draaien totdat alles goed vermengd is. Voeg dan de citroensap en – optioneel – eiwitpoeder toe. Je zou nu naar smaak eventueel ook nog wat kokosbloesemsuiker of honing kunnen toevoegen.
  3. Knijp de geweekte gelatineblaadjes voorzichtig uit en verhit een miniem laagje water in een steelpannetje (net genoeg zodat de gelatineblaadjes onder water staan). Laat de gelatineblaadjes oplossen en voeg dit gelatine-water toe aan het aardbeien-kwarkmengsel. Meng alles goed door elkaar, haal de bodempjes uit de vriezer en stort de vulling in de muffin vormpjes. Zet de mini kwarktaartjes ongeveer drie uur in de koelkast. Langer mag zeker, bijvoorbeeld een nacht.
Optioneel – Gesmolten chocolade
  1. Smelt de chocolade en de kokosolie au bain-marie of in de magnetron. Meng alles goed door elkaar en laat de chocolade even wat afkoelen (als de chocolade heet is ben ik bang dat de kwarktaartjes zullen smelten). Lepel vervolgens de chocolade over de kwarktaartjes. Met deze hoeveelheid kun je de bovenkant van ongeveer vier a vijf kwarktaartjes bedekken.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!