Rode kool met appel en rozijnen
Porties Prep Tijd
2-3personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
2-3personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 45minuten
Ingrediënten
Rode kool met appel en rozijnen
Optioneel ter garnering
Instructies
  1. Snijd de rode kool fijn en snipper de ui. Schil de appels en snijd de appels in blokjes.
  2. Zet een hoge pan op het vuur en verhit een klein scheutje olie of een blokje boter op matig vuur. Fruit de ui drie minuten. Voeg dan de laurierblaadjes, de suiker en de kaneel toe. Bak deze ingrediënten een minuutje mee (of totdat de geur van de kaneel vrijkomt). Voeg dan de rode kool, de balsamicoazijn en de rozijnen toe en hussel alles goed door elkaar.
  3. Voeg de rode wijn toe en laat de deze een minuutje of twee inkoken zodat de meeste alcohol is verdampt. Voeg dan een klein laagje water toe (zo’n honderd milliliter) en plaats een deksel op de pan. Zet het vuur laag en smoor de rode kool gedurende twintig minuten. Voeg dan de appelblokjes toe en plaats het deksel terug op de pan. Smoor de rode kool nog tien minuten (of langer als je een zachtere rode kool wilt).
  4. Check, als de rode kool aan het garen is, regelmatig of er nog een klein laagje water onderin de pan ligt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!