Salade Niçoise
In principe is dit recept bedoeld voor twee avondmaaltijden. Als je er echter nog stokbrood of zoiets dergelijks bij eet, dan red je het misschien wel met meerdere personen. Ook als je het als lichte lunch eet, dan zou je er vast met meer personen van kunnen eten.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Salade
Dressing
Instructies
  1. Schil de aardappelen (tenzij je nieuwe aardappelen hebt die je in de schil kan eten), snijd de aardappelen in plakjes en kook de aardappelen in zeven minuten gaar. Kook ook de eieren in zeven minuten hard, eventueel tegelijk met de aardappelen. Laat de aardappelen uitdampen en spoel de eieren direct koud onder de kraan. Snijd elk ei in vier partjes. Kook de sperziebonen in vier a vijf minuutjes beetgaar en spoel ook de sperziebonen koud onder de kraan zodat het kookproces stopt. Snijd, terwijl deze ingrediënten koken, de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in hapklare blokjes. Halveer de cherry tomaatjes.
  2. Maak de dressing. Voeg daarbij niet al te veel zeezout toe, want de ansjovisfilets, olijven en kappertjes kunnen ook vrij zout zijn. Meng de aardappelen, sperziebonen, rode ui, tonijn, komkommer, cherry tomaatjes, olijven en kappertjes door elkaar. Doe daar de dressing overheen en meng alles goed door elkaar. Houd eventueel wat dressing apart over zodat je uiteindelijk nog wat dressing over de salade kunt schenken.
  3. Wrijf met een teentje knoflook over het bord of de schaal waarop je de salade serveert, net zolang tot het bord/ de schaal heerlijk naar knoflook ruikt. Rangschik daar wat blaadjes krulsla op. Leg de salade erbovenop, gevolgd door de ansjovisfilets en de partjes ei. Strooi er optioneel wat peterselie of ander een kruid zoals dille overheen. Ook kun je er nog wat achtergehouden dressing en/ of olijfolie overheen schenken.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!