Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek
Dit is een simpel recept voor een snel pasta gerecht. Ik heb tagliatelle gebruikt, maar je zou ook een andere pastasoort kunnen gebruiken zoals spaghetti of linguine. Als je van pikant eten houdt, dan kun je ervoor kiezen om iets meer chilipoeder toe te voegen. In deze verhouding tot de rest van de ingrediënten is de chilipoeder slechts subtiel aanwezig.
Porties Prep Tijd
1persoon 3minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 3minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur, doe er flink wat zout bij en breng aan de kook. Kook de pasta nét al dente.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes op matig vuur gedurende enkele minuten. Als de spekjes halverwege zijn voeg je een eetlepel olijfolie, de rode ui, de knoflook, de gember en het chilipoeder toe.
  3. Wanneer deze ingrediënten zo goed als klaar zijn voeg je de cherrytomaatjes en de witte wijnazijn toe. Als de witte wijnazijn iets is ingekookt voeg je de spinazie toe.
  4. Als de spinazie eenmaal is geslonken, dan is er veel vocht uitgekomen. Dit vocht is vermengd met het vocht van de tomaatjes, de witte wijnazijn, de olijfolie en het beetje vet van de spekblokjes. Zet het vuur laag en duw de ingrediënten aan één kant van de pan zodat al het vocht in het midden van de pan ligt. Voeg hier een klein handje geraspte (Parmezaanse) kaas aan toe er roer er goed doorheen. Het beetje kaas fungeert als een bindmiddel en zorgt ervoor dat het vocht iets dikker wordt, waardoor je een soort sausje creëert die alle smaken van het recept bevat.
  5. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe aan de pan met alle ingrediënten en roer het goed door elkaar. Laat tot slot nog een minuutje zachtjes pruttelen voordat je de pasta serveert. Voeg vlak voor het serveren de limoensap toe.
  6. Garneer de pasta met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Maak het gerecht af met een klein scheutje olijfolie.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!