Zomerse groentesalade uit de wok
Dit is een recept voor een simpele groentesalade waarvan de ingrediënten kort gewokt worden. In plaats van alle groenten te gebruiken die in het recept genoemd worden zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor groenten als broccoli, courgette, taugé en/ of shiitakes (afhankelijk van wat je lekker vindt).
Porties Prep Tijd
1persoon 13minuten
Kook Tijd
7minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 13minuten
Kook Tijd
7minuten
Ingrediënten
Groentesalade
Garnering
Dressing
Instructies
  1. Snijd alle ingrediënten voor de groentesalade en maak de dressing alvast klaar.
  2. Verhit de chili olie en de arachide olie (of een andere olie zonder smaak) in een wok op middelhoog vuur. Bak de plakjes knoflook en de gember een minuutje terwijl je voortdurend roert zodat ze niet verbranden. Voeg daarna de sugar snaps toe en bak deze een minuutje mee. Zet het vuur vervolgens zo hoog mogelijk en voeg de rode kool, wortelen, rode paprika en de bleekselderij toe. Bak die ingrediënten nog twee a drie minuten mee en de groentesalade is zo goed als klaar.
  3. Schenk de dressing over de salade en garneer de salade met de fijngesneden bosui en – optioneel – de in reepjes gesneden rode Spaanse peper.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!