Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Dit is mijn versie van het traditionele Indiase gerecht Aloo Gobi Matar, wat uit aardappel, bloemkool en erwten bestaat. In plaats van aardappel heb ik echter zoete aardappel gebruikt. Deels omdat zoete aardappelen gezonder zijn dan ‘normale’ aardappelen, deels doordat ik de smaak van de zoete aardappel bij dit gerecht vindt passen. Zoals met zoveel gerechten is er voor aloo gobi matar geen vaste receptuur. Veelgebruikte ingrediënten zijn er echter wel. Zo wordt meestal gebruikgemaakt van knoflook, gember, ui, tomaat, kurkuma, komijnzaad en koriander. Die ingrediënten vind je dan ook (onder andere) terug in dit recept.

Bibimbap (Koreaanse gemengde rijst)

Bibimbap (Koreaanse gemengde rijst)

Ik had gisteren voor het eerst bibimbap gemaakt. Dit is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Voordat je een hap neemt dien je alle ingrediënten echter door elkaar te mengen, want anders heb je natuurlijk geen gemengde rijst. Voor dit populaire Koreaanse rijstgerecht bestaat geen vast recept. Dit is dan ook mijn variant!

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Dit is een eenvoudig recept voor een kruidige, herfstachtige en romige wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel. Deze gezonde wortelsoep heeft een licht Indiaas tintje vanwege het gebruik van een beetje Garam Masala. Je kunt er overigens voor kiezen om de Garam Masala te vervangen door kerriepoeder, maar dan zou minder kerriepoeder gebruiken dan in het recept wordt aangegeven. Uiteraard kun je de specerijen ook achterwege laten. De wortelsoep zal minder kruidig zijn, maar nog steeds goed smaken!

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Op zoek naar een simpel ovenschotel recept? Maak dan eens deze spinazieschotel. De ovenschotel bestaat onder andere uit spinazie, gehakt, tomaat, aardappelen en kaas. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche in plaats van melk. Deels doordat ik geen melk in huis had, deels doordat de frisse en lichtzure smaak van crème fraîche mij bij dit recept leek passen. Heb je geen crème fraîche in huis, dan kun je ook melk gebruiken.

Curry met varkenshaas en spinazie

Curry met varkenshaas en spinazie

Om heel eerlijk te zijn ziet het gerecht niet zo smakelijk uit op de foto’s. Gelukkig smaakt deze curry met varkenshaas en spinazie een stuk beter dan dat het eruitziet! Bovendien is dit een behoorlijk gezond recept. Met zo’n 170 gram spinazie per persoon, aangevuld met wat paprika, krijg je bijvoorbeeld veel vitamine A, vitamine C, beta-caroteen en kalium binnen. De smaken zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Kaneel, kardemom en kruidnagel zijn stuk voor stuk subtiel aanwezig. Ook is het gebruik van yoghurt, laurier en gember typerend voor de Indiase keuken. Ik heb ervoor gekozen om varkenshaas te gebruiken, maar je zou ook een ander stuk varkensvlees zoals hamlappen kunnen gebruiken.

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel (mocht je op zoek zijn naar een snel recept).