Kun je pittig eten wel waarderen? En vind je komkommers lekker? Dan is dit recept voor een pittige komkommersalade iets voor jou! De salade is gebaseerd op het Koreaanse bijgerecht Oi-Muchim. Je kunt deze simpele salade binnen een handomdraai op tafel zetten, wat wel zo fijn is. Bovendien smaakt ‘ie ook niet verkeerd!
Ingrediënt: komkommer
Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.
Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).
Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.
Ik had gisteren voor het eerst bibimbap gemaakt. Dit is een Koreaans gerecht dat letterlijk ‘gemengde rijst’ betekent. Het gerecht bestaat uit een hoopje rijst waarop je allerlei ingrediënten plaatst die je apart van elkaar hebt bereidt. Een eitje in het midden maakt de bibimbap af. Voordat je een hap neemt dien je alle ingrediënten echter door elkaar te mengen, want anders heb je natuurlijk geen gemengde rijst. Voor dit populaire Koreaanse rijstgerecht bestaat geen vast recept. Dit is dan ook mijn variant!
Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. Ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je geen zin hebt om na je werk uitbreid te koken! De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.
Over de smoothie met komkommer, appel en bleekselderij Nadat ik laatst ingelegde komkommer had gemaakt, had ik nog een halve komkommer over. Die diende als…
Ga direct naar het onderstaande recept Over de zoetzuur ingelegde komkommer Ik had van de week een komkommer gehaald omdat ‘ie in de aanbieding was.…