Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Op zoek naar een simpel ovenschotel recept? Maak dan eens deze spinazieschotel. De ovenschotel bestaat onder andere uit spinazie, gehakt, tomaat, aardappelen en kaas. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche in plaats van melk. Deels doordat ik geen melk in huis had, deels doordat de frisse en lichtzure smaak van crème fraîche mij bij dit recept leek passen. Heb je geen crème fraîche in huis, dan kun je ook melk gebruiken.