Geroosterde kokosboter maken

Geroosterde kokosboter maken

Kokos is volgens mij een smaak waar je van houdt of een smaak die je écht niet lekker vindt. Ik ben er zelf in ieder geval dol op. Kokosmelk, kokosrasp en zelfs eiwitpoeder met kokossmaak zijn dingen die ik regelmatig gebruik. En vanaf vandaag is daar nog iets bij gekomen: kokosboter! Geroosterde kokosboter, om precies te zijn.

Zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken

Ik ben van kinds af aan al gek geweest op pindakaas. Later kwam daar nog een voorliefde voor pinda’s en pindasaus bij. Toevallig, hè? Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik al lange tijd met het idee speelde om zelf pindakaas te maken. Met mijn nieuwe foodprocessor kon ik er eindelijk mee aan de slag! Dit is mijn recept voor de allersimpelste pindakaas ooit.

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Drink je vaak een smoothie ’s ochtends en wil je eens iets anders proberen? Of heb je inspiratie nodig voor een ontbijt dat niet uit bruinbrood met beleg bestaat? In beide gevallen is deze smoothie bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen iets voor jou!

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Dit is een recept voor een relatief gezond bananenbrood met pindakaas en chocolade. Het simpele bananenbrood is gemaakt van havermout en het bevat géén bloem, géén boter en slechts een klein beetje honing i.p.v. een grote hoeveelheid kristalsuiker.

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!