Aloo Gobi Matar met zoete aardappel
Aan de hand van deze receptuur heb je een mild gerecht met een klein beetje pit van de chilipoeder. Houd je echter niet van pittig eten? Dan kun je de chilipoeder gewoon achterwege laten, want er zitten genoeg andere specerijen in die het gerecht smaak geven. Houd je juist wel van pittig eten? Verdubbel dan de hoeveelheid chilipoeder, want de chilipoeder is met de aangegeven hoeveelheid slechts subtiel aanwezig.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zoete aardappel en bloemkool in stukjes die ongeveer even groot zijn.
  2. Verhit de plantaardige olie op matig vuur in een pan en voeg het laurierblad, de kaneel en de hele komijnzaadjes toe. Bak deze ingrediënten totdat de geuren vrijkomen. Voeg dan de ui en de knoflook toe.
  3. Fruit de ui en de knoflook op laag vuur totdat de ui glazig is. Voeg dan de kurkuma, ketoembar, djinten, paprikapoeder, gemberpuree en het chilipoeder toe. Bak ongeveer een minuutje a anderhalve minuut mee.
  4. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de bloemkool toe.Zet het vuur hoog, roer alles goed door elkaar en bak de bloemkool en zoete aardappel lichtjes aan. Voeg na zo’n één a twee minuten de tomatenblokjes uit blik toe en schep alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Voeg nu zoveel water toe als je wilt, afhankelijk van de ‘natheid’ die je wilt bereiken. Voeg maar een heel klein beetje water toe aan de pan voor een droog gerecht of voeg de aangegeven hoeveelheid water toe voor een gerecht met meer vocht. Plaats een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de groenten zachtjes garen gedurende vijftien minuten. Roer tussentijds alles een paar keer voorzichtig door elkaar, waarbij je de ingrediënten die onderop liggen naar boven schept (en vice versa). Voeg, als de zoete aardappel en de bloemkool zo goed als gaar zijn, de erwten toe zodat deze kunnen opwarmen.
  6. Als je gekozen hebt voor een droge bereiding, dan is de aloo gobi matar direct klaar wanneer de groenten gaar zijn. Als je hebt gekozen voor een natte bereiding, dan kun je het gerecht zonder deksel op de pan nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen zodat wat vocht kan ontsnappen en de saus iets indikt.
  7. Garneer het gerecht desgewenst met verse korianderblaadjes.
Notities

Tips

  • Serveer de aloo gobi matar met rijst en/ of naan.
  • Serveer het gerecht met een snelle, simpele komkommer raita. Vermeng daarvoor een paar eetlepels yoghurt met kleingesneden blokjes komkommer, een beetje zwarte peper en een klein beetje gemalen komijnzaad. Meng alles door elkaar en bestrooi met paprikapoeder. De frisse komkommer raita contrasteert mooi met de kruidige aloo gobi matar (vooral als je ervoor kiest om iets meer chilipoeder aan het gerecht toe te voegen).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!