Courgettesoep met rucola
Dit is een simpel recept voor courgettesoep met rucola. In vergelijking met soortgelijke recepten op andere websites voeg ik veel meer rucola toe, aangezien ik dat lekker vind. Je kunt de hoeveelheid rucola echter gerust halveren (het heet niet voor niets een ‘courgettesoep met rucola’ in plaats van een ‘rucolasoep met courgette’). Wil je liever een courgettesoep zonder room erin? Dat kan natuurlijk. Gebruik dan wel íets meer groentebouillon dan in het recept wordt aangegeven.
Porties Prep Tijd
1persoon 3minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 3minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Courgettesoep met rucola
Optioneel
Ciabatta met gegratineerde mozzarella
Instructies
  1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de knoflook op matig vuur gedurende zo’n drie minuten (of totdat de ui glazig is). Voeg de courgette toe en bak de courgette een minuutje of vier. Voeg daarna de groentebouillon toe en kook de courgette zachtjes gaar met een deksel op de pan.
  3. Voeg de rucola toe, evenals de kookroom, en laat de soep een minuutje of twee a drie pruttelen zonder deksel op de pan. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of blender totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Zet de gepureerde soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dun? Laat de soep dan enkele minuten zachtjes inkoken totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe.
  4. Garneer de soep desgewenst met Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en uitgebakken spekjes.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!