Curry met varkenshaas en spinazie
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 30minuten
Ingrediënten
Voor de marinade
Voor de gepureerde spinazie
Resterende ingrediënten
Instructies
  1. Maak, in ondiepe kom, een mengsel van alle ingrediënten die benodigd zijn voor de marinade. Snijd de varkenshaas in blokjes en doe het vlees bij de marinade. Dek af met plasticfolie en laat het minstens een half uurtje marineren in de koelkast.
  2. Hak ondertussen de spinazie in een keukenmachine of hakmolen. Wellicht zul je dit beetje bij beetje moeten doen, tenzij je een (grote) keukenmachine hebt. Voeg tot slot een eetlepeltje yoghurt toe en zet het apparaat dat je gebruikt nog even aan zodat de yoghurt goed door de spinazie wordt gemengd. Zet dit mengsel apart.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak de uit op matig vuur totdat de ui glazig begint te worden (zo’n drie minuten). Voeg daarna de gember, knoflook, kardemompeultjes, kruidnagels en garam masala toe, evenals het laurierblad en het kaneelstokje toe. Bak totdat de aroma’s vrijkomen. Dit zal zo’n twee a drie minuten duren.
  4. Voeg de blokjes varkensvlees toe. Zorg ervoor dat je alle marinade ook in de pan doet. Schenk er 50 milliliter water bij en voeg naar smaak zout toe. Zet het vuur op een lage stand, dek de pan af en laat zo’n vijftien minuten pruttelen. Check af en toe of er eventueel wat water bij moet, want er moet te allen tijde een laagje water onderin de pan liggen.
  5. Als de curry vijftien minuten geprutteld heeft voeg je de fijngehakte/ gepureerde spinazie en de paprika toe, optioneel met nog een eetlepel yoghurt. Roer goed door elkaar, dek de pan weer af en laat nog een kleine tien minuten pruttelen. Is de curry erg nat? Bak het geheel dan nog even zonder deksel onder voortdurend omscheppen zodat het te veel aan vocht verdampt.
  6. Ik had ervoor gekozen om een minuutje voor het serveren nog een hand spinazie aan de pan toe te voegen zodat er op het bord nog wat steeltjes en blaadjes van de spinazie te zien zouden zijn.
Notities

Tips

  • Serveer de curry met (sticky) kokosrijst.
  • Voeg tegelijk met de gember, knoflook, kardemompeultjes (en de andere ingrediënten) een pepertje toe.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!