Flespompoen chili met bonen en linzen
Dit is een recept voor een vegetarische Mexicaanse chili met flespompoen, bonen en linzen. Door de linzen wordt vrij veel vocht geabsorbeerd; houd je van een natte chili? Voeg dan wat meer groentebouillon of water toe als de chili klaar is en je ‘m te dik vindt. Overigens zou je de linzen ook kunnen vervangen door extra bonen of quinoa. De chili is zeker 4 dagen goed in de koelkast.
Porties Prep Tijd
3personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
3personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Specerijen/ kruiden
Instructies
  1. Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadjes uit de groene peper en hak deze ook fijn. Maak de rode paprika (of een andere kleur paprika) schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Verhit een laagje olijfolie (of een andere olie naar keuze) in een diepe pan. Fruit de ui, knoflook, groene peper en paprika gedurende 8 minuten op laag vuur. Voeg de specerijen toe, met uitzondering van het laurierblaadje, en bak deze 0,5 minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze ook 0,5 minuut mee.
  3. Zet het vuur hoger, voeg de flespompoen toe en schep alles 1 minuut goed om. Voeg dan de bonen toe, evenals de tomatenblokjes, de groentebouillon en het laurierblaadje. Breng de chili aan de kook en laat de chili 5 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de rode linzen toe en kook deze 15 minuten mee (of totdat de rode linzen gaar zijn). Proef de chili en voeg bijvoorbeeld nog wat extra cacao, chilipoeder, gemalen korianderzaad of oregano toe als je er meer smaak aan wilt geven.
  4. Schep de flespompoen chili in het gewenste aantal kommen en serveer het gerecht met alle toppings die je lekker vindt (zoals avocado, zure room en/ of tortillachips).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!