Geroosterde bloemkool hummus
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Passieve Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Passieve Tijd
35minuten
Ingrediënten
Hummus van bloemkool
Optioneel
Ter garnering
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en besprenkel de stukjes bloemkool met een beetje olijfolie, peper en zout. Pel een teentje knoflook, doe de knoflook bij de bloemkool en rooster deze ingrediënten 15 a 20 minuten in de oven (of totdat ze gaar zijn en een kleurtje beginnen te krijgen). Laat de bloemkool vervolgens afkoelen.
  2. Plaats de geroosterde bloemkool en knoflook in een blender, keukenmachine of hakmolen. Doe de komijnpoeder erbij en pureer de ingrediënten. Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie, citroensap en tahini toe totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Voeg optioneel nog een beetje rauwe knoflook toe om de hummus meer pit te geven (het geroosterde teentje knoflook is namelijk vrij mild van smaak). Breng, indien je dat nodig vindt, op smaak met peper en zout.
  3. Je kunt de hummus afgedekt makkelijke enkele dagen bewaren in de koelkast. Strooi er voordat je ‘m serveert eventueel wat paprikapoeder over, evenals fijngehakte peterselie en een klein scheutje olijfolie.
Notities

Benodigheden

Voor dit recept heb je een blender, keukenmachine of hakmolen nodig.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!