Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen
Dit is een simpel recept voor veganistische gevulde paprika’s met o.a. quinoa en zwarte bonen. Probeer zo groot mogelijke paprika’s te gebruiken, anders is de kans groot dat de vulling er niet allemaal in past :-). Koop een salsa die je lekker vindt (mild of juist pittig) of maak het zelf. Voeg gerust meer of minder jalapeños uit pot uit pot toe om het gerecht pittiger of minder pittig te maken. In plaats van jalapeños uit pot kun je ook een verse groene peper gebruiken die je fijnhakt. In plaats van quinoa kun je ook zilvervliesrijst gebruiken. Serveer de gevulde paprika’s bijvoorbeeld met avocado of guacamole. Niet veganistisch? Kaas en zure room smaken er ook goed bij.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Passieve Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Passieve Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op tweehonderd graden. Kook de quinoa (of zilvervliesrijst) alvast gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Begin ondertussen aan de vulling en bereid de paprika’s voor. Halveer de paprika’s en maak deze schoon. Laat de zwarte bonen en mais uitlekken en spoel deze goed schoon. Snipper een rood uitje en hak de knoflook fijn.
  3. Zet een pannetje op het fornuis en fruit daarin de ui en knoflook op laag vuur in een laagje olijfolie of kokosolie gedurende vijf a zes minuten. Voeg de zwarte bonen, de mais en de salsa toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu zoveel fijngehakte eetlepels jalapeños uit pot toe als je lekker vindt. Breng de vulling tot slot verder op smaak met komijnpoeder, korianderpoeder, (gerookte) paprikapoeder en oregano. Roer tot slot de gekookte quinoa (of zilvervliesrijst) erdoorheen.
  4. Vul de gehalveerde paprika’s met het bonenmengsel, sprenkel er een beetje olijfolie overheen en schuif de paprika’s in de oven. Na vijftien a twintig minuten zijn ze klaar.
  5. Voeg optioneel ingrediënten zoals avocado, verse koriander en/ of extra salsa toe aan de gevulde paprika’s wanneer ze uit de oven zijn gekomen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!