Indiase kip tandoori
Dit is een simpel recept voor Indiase kip tandoori met ingrediënten die je allemaal in de supermarkt kunt kopen (met uitzondering van fenegriek, maar dat kun je eventueel achterwege laten). Ik heb voor dit recept twee kippenpoten gebruikt van in totaal 630 gram. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld ook zo’n soortgelijke hoeveelheid kippenvleugels of drumsticks gebruiken. In plaats van de knoflookpasta en gemberpasta kun je eenzelfde hoeveelheid geraspte knoflook en gember gebruiken.
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 6uur
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 6uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder het velletje van de kip, indien nodig. Maak met een scherp mes een paar inkervingen in de kippenboten zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.
  2. Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen. Begin eventueel met het citroensap en de Griekse yoghurt en voeg daar beetje bij beetje alle smaakmakers aan toe totdat de gewenste smaak is bereikt.
  3. Doe de kippenpoten bij de marinade en zorg ervoor dat de kippenboten goed bedekt zijn met de marinade. Masseer de marinade ook goed in de inkervingen die je gemaakt hebt. Dek de kip vervolgens goed af met (plastic) folie en zet de kip in de koelkast. Laat de kip (het liefst) minstens vier uur tot zes uur marineren. Een uur of acht kan ook, máár ik zou het zelf niet 24 uur of zoiets marineren. Door het citroensap in de marinade kan de kip op een gegeven moment namelijk van structuur veranderen (net zoals dat met rauwe vis gebeurt als je ceviche maakt, maar dan is het de bedoeling).
  4. Haal de kip uit de koelkast voordat je het gaat bereiden en laat de kip een beetje op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden. Haal de kippenpoten uit de marinade en bewaar de resterende marinade. Doe vervolgens een eetlepeltje olie bij de marinade en meng dat goed door elkaar.
  5. Leg de kippenpoten op een rooster en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat de kippenpoten tien minuten garen en draai de kippenpoten dan om. Laat de kippenpoten nog tien minuten garen en draai de kippenpoten weer om. Bestrijk de kippenpoten nu met de marinade en laat ze nog vier minuten garen. Draai de kippenpoten nogmaals om en bestrijk ze weer met de marinade. Laat ze weer vier minuten garen. Draai de kippenpoten nog een laatste keer om en bestrijk ze weer met de marinade. Eventueel kun je de kippenpoten nu vlak onder de grill zetten en de stand van de oven op grillen zetten. Houd de kippenpoten dan wel goed in de gaten, want het zou zonde zijn als ze verbranden. Gaar de kippenpoten nog twee tot zes minuten (totdat ze gaar zijn)
  6. Serveer de kip tandoori met wat partjes of plakjes citroen en bestrooi ze met fijngehakte koriander.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!