Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)
Je kunt deze salade prima naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld alleen koriander als je geen fan bent van munt (en vice versa). Houd je niet zo van pittig eten? Of is hetgeen waarbij je de salade serveert al pittig? Laat dan de groene peper en/ of cayennepeper achterwege. Je kunt deze salade prima een week in de koelkast bewaren, hoewel het er natuurlijk niet meer zo vers uitziet na enkele dagen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Snipper een rood uitje en hak de groene peper fijn (verwijder eventueel de zaadjes). Hak zowel de koriander als de munt fijn en gebruik van beiden een flinke halve eetlepel (of meer dan wel minder, naar smaak). Meng dit allemaal door elkaar.
  2. Doe de suiker en een klein beetje zeezout bij het sap van één citroen (+- 4 eetlepels). Meng dit goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Voeg ook de cayennepeper en het gemalen komijnzaad toe en meng dit deze ingrediënten erdoorheen.
  3. Meng de dressing door de salade. Als je geen haast heb kun je de salade een uurtje in de koelkast zetten zodat de smaken beter ontwikkelen.
Notities

Ik heb het vruchtvlees van de komkommer en de tomaten verwijderd voordat ik deze in blokjes sneed zodat de salade minder waterig is. Vooral als je de salade wilt bewaren raad ik dat aan. Het is echter niet nodig.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!