Indonesische Sajoer boontjes (Sayur buncis)
Dit is een snel en makkelijk recept voor pittige Indonesische sajoer boontjes. Er komen geen pakjes aan te pas, enkel ingrediënten waarvan je het merendeel wellicht al in huis hebt.
Porties Prep Tijd
1serving 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1serving 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Fruit de sjalotjes in een wok op laag/ middel vuur.
  2. Voeg na twee minuten de knoflook, verse gember, sambal, ketoembar, djinten en laos toe.
  3. Voeg na twee minuten de sperziebonen, kokosmelk, ketjap en kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Kook de sperziebonen op een laag pitje in zo’n zes tot acht minuten beetgaar. Ondertussen zal redelijk wat vocht verdampen, maar lang niet alles. Dat klopt: sajoer boontjes horen nog een beetje ‘nat’ te zijn.
Notities

Serveertip

Serveer de pittige boontjes met Babi ketjap en rijst, nasi of bami.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!