Italiaanse tonijnsalade
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd met een scherp mesje een kruisje (een X) aan de bovenkant van de tomaat. Dompel de tomaat zo’n vijftien tot twintig seconden in het kokende water. Haal de tomaat uit het water en spoel de tomaat af onder koud water (of leg de tomaat in een bakje met koud water en ijsblokjes). Dit koelt de tomaat terug en stopt het kookproces. Verwijder vervolgens het velletje van de tomaat. Snijd de tomaat door de helft en verwijder de pitjes en het sap. Snijd de ontvelde en ontpitte tomaat vervolgens in kleine blokjes.
  2. Laat een blikje tonijn uitlekken. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd de zwarte olijven in ringetjes. Meng deze gesneden ingrediënten door de tonijn uit blik. Doe ook de andere ingrediënten erbij. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Je kunt eventueel wat blaadjes verse peterselie fijnhakken en de Italiaanse tonijnsalade ermee garneren.
  3. Heb je zin om er een pastasalade van te maken? Voeg dan een snuf zout toe aan het kokende water (direct nadat je de tomaat eruit hebt gehaald) en doe een handje pasta erbij. Spoel de pasta koud wanneer deze al dente is en doe er een klein scheutje olijfolie en wat peper en zeezout bij. Meng vervolgens de tonijnsalade door de pasta. Je zou er bijvoorbeeld nog wat gehalveerde cherry tomaatjes, rucola en/ of pijnboompitten bij kunnen doen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!