Kipsaté met simpele satésaus
Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Serveer de saté met bami of rijst, boontjes en atjar of ingelegde komkommer.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Ingrediënten
Zelf kipsaté maken
Zelf satésaus maken
Instructies
Kipsaté
  1. Vermeng alle ingrediënten (met uitzondering van de kipfilet) totdat er een marinade is ontstaan. Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en zorg ervoor dat alle kip bedekt is met marinade. Je zou de kipsaté gelijk kunnen rijgen en bakken, maar idealiter laat je het een half uurtje tot enkele uren marineren. Des te langer de kip in de marinade ligt, des te lekkerder de kipsaté wordt.
  2. Je kunt er eventueel voor kiezen om de stokjes die je gebruikt om de kipsaté te rijgen eerst even in koud water te leggen. Dit zorgt ervoor dat de stokjes minder snel splijten tijdens het rijgen. Ook verbranden de stokjes dan minder snel.
  3. Bak de kipsaté drie a vier minuten per kant (afhankelijk van de grootte van de blokjes) in een hete grillpan of op een hete grillplaat. Serveer met satésaus.
Satésaus
  1. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van het water, in een blender of keukenmachine. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe totdat je de gewenste dikte van de satésaus hebt bereikt.
  2. Warm de saus op een laag vuur op (de saus hoeft niet aan de kook gebracht te worden). Voeg naar smaak zout toe. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om nog meer van de andere ingrediënten toe te voegen indien je dat lekker lijkt.
  3. Serveer de satésaus in een kommetje of over de kipsaté. Garneer met pinda’s.
Notities

Serveertips

Serveer de kipsaté met bami of gebakken rijst, kroepoek, extra sambal en ingelegde komkommers of atjar. De saté is ook lekker met gekookte rijst en Sajoer boontjes.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 4.5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!