Perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer

Perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer | Gewooneenfoodblog.nl

Heb je zin in een groene smoothie? En vind je peren en kiwi’s lekker? Dan is dit recept voor een perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer misschien wel iets voor jou! Deze vegan smoothie:

  • Bevat de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten
  • En voldoende fruit voor de hele van de dag
  • Zou je eventueel nog uit kunnen breiden met chiazaad, lijnzaad en/of hennepzaad
  • Of met twee eetlepels havermout
  • Zou ook lekker zijn met cashewmelk in plaats van kokosmelk
  • Kan natuurlijk ook met halfvolle melk gemaakt worden voor een niet-vegan variant

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer

Een tijdje terug bedacht ik mij dat ik best eens wat regelmatiger een smoothie recept op de blog zou kunnen plaatsen. Als ik even geen écht recept kan bedenken, en toch iets op de blog wil zetten, dan is een smoothie recept op zich een prima back-up. Er zijn immers zoveel variaties te bedenken. Zoals deze perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer bijvoorbeeld.

Smoothie met peer, kiwi, komkommer en spinazie | Gewooneenfoodblog.nl

Een ander voordeel is natuurlijk dat een smoothie in een handomdraai gemaakt is. Ook als ik het druk heb met andere dingen, dan moet ik wel even wat tijd vrij kunnen maken voor een smoothie recept. Want hoeveel werk is dat nou eigenlijk?

  • Even snel wat fotootjes schieten van de ingrediënten;
  • Deze vervolgens in een blender doen, pureren en inschenken in een leuk glaasje;
  • Een paar foto’s van het eindresultaat maken.

In theorie zou ik daar met 15 minuten klaar mee kunnen zijn. Natuurlijk moet ik de foto’s nog wel even bewerken en er een recept voor schrijven, maar dat terzijde. Dit perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer recept heeft al met al in ieder geval véél minder tijd gekost dan bijvoorbeeld de recepten voor boeuf bourguignon, Griekse moussaka en sajoer lodeh.

Ingrediënten groene smoothie met peer | Gewooneenfoodblog.nl

De perensmoothie was aanvankelijk alleen met kiwi en spinazie

Over foto’s gesproken; heel misschien vraag je je af waarom die komkommer nergens te zien is die ik wel al een paar keer benoemd heb? Ik bedacht mij pas tijdens het pureren van de ingrediënten dat ik deze ook wel kon toevoegen. Het was namelijk eigenlijk mijn bedoeling om een perensmoothie met alleen kiwi en spinazie te maken.

Perensmoothie met kiwi, komkommer en spinazie maken | Gewooneenfoodblog.nl

Om het groentegehalte van de perensmoothie toch iets te verhogen zocht ik uiteindelijk verwoed naar iets wat ik er nog bij kon doen. Onderin de groentelade van mijn koelkast lag alleen nog 1/3e komkommer waar ik al ruim een week geen plan voor had. (Ik ben helemaal niet zo dol op komkommers eerlijk gezegd.) Bij gebrek aan iets anders had ik deze enigszins verschrompelde komkommer dus maar toegevoegd. En het smaakte – gelukkig – goed!

Smoothie met peer, kiwi, komkommer en spinazie maken | Gewooneenfoodblog.nl

Als je precies de hoeveelheden van het recept aanhoudt, dan maak je genoeg perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer om twee glaasjes te vullen. Je zou de perensmoothie dan ook als tussendoortje voor twee personen kunnen nuttigen. Maar misschien vind je het, als je alles voor jezelf houdt, ook wel een geschikt ontbijt? Je krijgt dan in ieder geval alvast genoeg fruit voor de dag én de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een eetlepel chiazaad, lijnzaad en/ of hennepzaad toe te voegen voor een beetje extra vezels en proteïne. Twee eetlepels havermout is ook een optie. (Zelf geef ik overigens toch de voorkeur aan havermoutpap als ontbijt .)

Smoothie met peer, kiwi, spinazie en komkommer | Gewooneenfoodblog.nl

Anyway, misschien komen er dus iets regelmatiger smoothie recepten op de blog. Yay or nay? (Gezien mijn tempo met het plaatsen van recepten, zou “iets regelmatiger” overigens best één keer in de twee maanden kunnen zijn 😛 )

Recept perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer

Benodigdheden:

Heb je nog geen foodprocessor of blender? En wil je er misschien eentje kopen? Lees dan mijn review van de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor.

Recept Afdrukken
Perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer
Dit eenvoudige recept voor een groene perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer is geschikt voor 1 a 2 personen. Als je het recept aanhoudt, zou je genoeg smoothie krijgen om 2 glaasjes te vullen. Het aantal gram dat is aangegeven hoef je natuurlijk niet precies aan te houden; iets meer of minder spinazie of komkommer kan prima.
Perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer | Gewoon een foodblog!
Keuken Algemeen
Bereidingstijd 0-15 minuten
Hoofdingrediënt Groenten
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Keuken Algemeen
Bereidingstijd 0-15 minuten
Hoofdingrediënt Groenten
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Perensmoothie met kiwi, spinazie en komkommer | Gewoon een foodblog!
Instructies
  1. Snijd de peer doormidden en verwijder het klokhuis. Schil de peer eventueel. Schil indien gewenst ook de kiwi's. (Ik heb de peer niet geschild, maar de kiwi's wel.) Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en laat de machine een minuutje draaien totdat je een smoothie hebt.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *