Rode bietenrisotto met appel en rode wijn
Dit is een simpel recept voor een risotto met rode biet, appel en rode wijn. Je zou het gerecht eventueel zonder bleekselderij kunnen maken. Ook zonder bleekselderij zal de rode bietenrisotto goed smaken! Ditzelfde geldt voor de hüttenkäse.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20-25minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20-25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op het vuur voor de groentebouillon en breng aan de kook. Houdt de groentebouillon vervolgens warm op een laag pitje.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook en de oregano toe en bak ze een minuutje. Voeg vervolgens de bleekselderij toe en bak alles nog een twee a drie minuten (totdat alles iets zachter is geworden).
  3. Zet het vuur lager en voeg de risottorijst toe. Bak dit, onder regelmatig roeren, totdat de rijst een beetje glazig begint te worden. Dit zal zo’n drie minuten duren.
  4. Voeg het rode bietenvocht toe, evenals de 40 ml rode wijn, de balsamicoazijn en een schep groentebouillon. Blijf voortdurend roeren terwijl het vocht wordt opgenomen. Als vrijwel al het vocht is opgenomen voeg je een nieuwe schep bouillon toe. Uiteraard dien je te blijven roeren! In totaal zal dit zo’n twintig minuten duren totdat de rijst gaar en romig is. Voeg tussentijds ook in delen de resterende wijn toe totdat je een smaak hebt bereikt die je lekker vindt. Ik heb in totaal zo’n 70 a 80 ml rode wijn gebruikt.
  5. Voeg na ongeveer tien minuten de in stukjes gesneden rode biet toe. Voeg ongeveer drie minuten voordat de risotto klaar is de appel toe zodat deze warm wordt maar wel stevig blijft. Voeg nu optioneel ook een eetlepel hüttenkäse toe.
  6. Roer vlak voor het serveren een klontje koude boter door de risotto en optioneel Parmezaanse kaas. Garneer met verse peterselie en eventueel een scheutje balsamicoazijn.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!