Spaanse flamenco eieren (Huevos a la Flamenca)
Dit is een recept voor het Spaanse gerecht Huevos a la Flamenca, ofwel flamenco eieren. Je kunt dit recept gemakkelijk naar eigen wens aanpassen door bijvoorbeeld andere groenten te gebruiken. Heb je geen sherry in huis? Dan kun je deze achterwege laten of vervangen door zoiets als sherry azijn, rode wijn of witte wijn.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een klein laagje olijfolie in een pan. Leg de plakjes chorizo in de pan en bak de chorizo op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Draai ze halverwege om.
  2. Voeg de gesnipperde witte ui en een fijngehakt teentje knoflook toe aan de chorizo. Roerbak deze ingrediënten 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg dan de gesneden courgette toe en bak deze 3 minuten mee.
  3. Voeg ondertussen de sherry en de paprikapoeder (idealiter gerookt paprikapoeder) toe aan de tomatenblokjes uit blik. Voeg deze eventueel beetje bij beetje toe totdat de gewenste smaak is bereikt (tijdens het koken van de tomatensaus in de volgende stap gaat er wel wat sherry smaak verloren). Breng de saus optioneel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper of chilipeper.
  4. Voeg de mais toe aan de pan, evenals de op smaak gebrachte tomatenblokjes, en roer alles goed door elkaar. Laat het gerecht twee minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
  5. Heb je een ovenbestendige pan? Dan kun je twee kuiltjes in de tomatensaus maken en daar voorzichtig de eieren in breken. Maak je het gerecht liever in een ovenschaal? Plaats de ingrediënten uit de pan dan in een ovenschaal en maak vervolgens de kuiltjes in de saus waarin je de eieren doet.
  6. Zet het gerecht een minuut of 15 in de oven (of totdat de eieren de gewenste garing hebben). Hak tot slot grof wat bladpeterselie fijn en strooi deze over de flamenco eieren voordat je ze serveert.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!