Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)
Telor kecap is een simpel bijgerecht uit de Indonesische keuken. In het recept wordt aangegeven dat het voor twee personen bedoeld is, maar dat ligt er natuurlijk aan hoeveel eieren je per persoon rekent. Het recept gaat uit van drie eieren per persoon, maar wellicht vind je dat een beetje te veel van het goede.
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eieren zeven minuten in gezouten water. Laat de eieren vervolgens schrikken door ze onder de koude kraan te houden of in ijswater te leggen.
  2. Snijd ondertussen de sjalotjes, knoflookteentjes en de Spaanse peper (verwijder daarvan de zaadjes en de zaadlijsten indien je niet zo van pittig eten houdt). Rasp de gember.
  3. Verhit een laagje olie, zoals kokosolie of arachideolie, in een wok of steelpannetje. Fruit de sjalotjes, de knoflook, de gember en de Spaanse peper zo’n drie minuten op laag vuur. Voeg het gemalen korianderzaad en komijnzaad toe en bak deze specerijen even mee.
  4. Schuif de sjalotjes, knoflook, gember en Spaanse peper naar de zijkant van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de tomatenpuree toe. Bak de tomatenpuree een half minuutje voordat je het door de andere ingrediënten mengt. Voeg vervolgens de ketjap manis toe, evenals het water, en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager als de saus eenmaal kookt.
  5. Proef de saus en check of je er nog iets bij wilt doen. Suiker, honing, zout, peper? Of misschien wat maizena als de saus te dun is? Voeg tot slot de gekookte eieren toe aan de saus en laat deze een minuut of twee mee pruttelen. De telor kecap is nu klaar.
  6. Strooi desgewenst zoiets als bosui of gefrituurde uitjes over de eieren in ketjapsaus voordat je ze serveert.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!