Five spice chicken met gebakken rijst
Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Ingrediënten
Voor de marinade
Rest van de ingrediënten
Ter garnering
Instructies
  1. Maak in een ondiepe schaal een mengsel van de ingrediënten die bij de ingrediëntenlijst onder ‘marinade’ staan vermeld en voeg de kip toe aan dit mengsel. Zorg ervoor dat alle kip bedekt is met de marinade. Idealiter laat je de kip even marineren (eventueel zelfs maar een half uurtje of zoiets), want dat komt de smaak ten goede.
  2. Kook vervolgens de rijst gaar volgens de verpakking
  3. Snijd ondertussen de prei in dunne sprietjes van zo’n 2,5 centimeter lang, de rode ui in halve ringen en de komkommer in reepjes. Halveer de babymais in de lengte (en halveer dikke stukken nogmaals in de lengte). Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de paksoi klein. Ik houd bij de paksoi het groene blad altijd zoveel mogelijk gescheiden van de witte kern nadat ik ze heb gesneden, aangezien ik de witte kern eerder toevoeg aan gerechten dan de bladeren.
  4. Voeg wat neutrale olie aan een wok toe en bak de ui gedurende twee minuten op matig vuur. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog anderhalve minuut. Voeg dan de kipfilet toe en zet het vuur hoog. Roerbak de kip een minuutje of drie zodat de buitenkant een kleurtje begint te krijgen.
  5. Voeg de babymais, het witte gedeelte van de paksoi en de komkommer toe aan de pan. Bak deze ingrediënten een kleine twee minuten voordat je de prei en de bladeren van de paksoi toevoegt. Doe de taugé er na een minuutje bij. Hussel door elkaar en voeg de gekookte rijst toe.
  6. Voeg naar smaak nog wat sojasaus, agavesiroop/ honing, vijfkruidenpoeder en wat limoensap toe. Ik heb ongeveer een eetlepel lichte sojasaus, een klein eetlepeltje agavesiroop, een theelepel vijfkruidenpoeder en een theelepel limoensap toegevoegd.
  7. Voeg optioneel een ei toe aan het gerecht. Schuif de ingrediënten aan één kant van de wok, breek een ui open boven de ruimte die is ontstaan en wacht totdat de onderkant van het ei redelijk gaar is. Klap het ei vervolgens dubbel en roer het door de roerbakschotel heen.
  8. Serveer het gerecht eventueel met een bosuitje dat je in dunne sprietjes of schuin in ringen hebt gesneden en een handje geroosterde pinda’s.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!