Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten
Dit is een recept voor een eenvoudige soep van flespompoen met geroosterde kikkererwten. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt, en of je er bijvoorbeeld nog brood en/of een salade bij serveert, is het een maaltijdsoep voor 2 tot 4 personen. Als je geen fan van paprika bent, dan kun je deze natuurlijk weglaten. Voeg dan ook wat minder bouillon en specerijen toe. Overigens kun je de genoemde specerijen prima vervangen door het specerijenmengsel Ras el Hanout, indien je dat in huis hebt. Voeg dan eventueel nog wel de cayennepeper toe.
Porties Prep Tijd
2tot 4 personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
2tot 4 personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Flespompoensoep
Geroosterde kikkererwten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten uit blik af onder de kraan en laat ze uitlekken totdat ze (nagenoeg) droog zijn. Leg de kikkererwten eventueel even tussen twee keukenpapiertjes en droog ze een beetje af.
  2. Meng de specerijen voor de geroosterde kikkererwten met de olijfolie, doe de kikkererwten erbij en hussel alles door elkaar. Bedek een ovenplaat met een bakpapiertje en spreid de kikkererwten erover uit. Schuif de kikkererwten voor 20 minuten in de oven (en hussel ze na 10 minuten even door elkaar).
  3. Maak ondertussen de flespompoen schoon en snijd deze in blokjes. Snijd ook de rest van de ingrediënten en zet alle specerijen klaar. Verhit een laagje olijfolie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook ongeveer 6 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de wortelen en paprika toe en bak deze 3 minuutjes op matig vuur mee. Voeg de specerijen en de flespompoen toe en hussel alles goed door elkaar. Doe vervolgens de groentebouillon erbij, plaats een deksel op de pan en breng de soep aan de kook.
  5. Kook de flespompoensoep 15 minuten (of totdat je met een vork gemakkelijk door zowel de flespompoen als wortelen prikt) op een matig vuurtje. Schep de gare groenten in een foodprocessor of blender en pureer deze. Voeg vervolgens net zoveel van de groentebouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft bereikt. Je zou ook een staafmixer kunnen gebruiken en de soep in de pan kunnen pureren, maar in dat geval kun je het beste een deel van de bouillon eruit scheppen zodat de soep niet te dun wordt.
  6. (Ik had zelf ongeveer driekwart van de bouillon gebruikt. Als je de soep voor meerdere dagen maakt en ook bouillon overhoudt, dan kun je deze prima bewaren. Als de soep een nachtje in de koelkast heeft gestaan dikt deze namelijk wel wat in en dan kun je ‘m de volgende keer verdunnen met de bouillon.)
  7. Schep de soep terug in de pan en warm deze op, indien nodig. Breng de soep op smaak met wat zwarte peper, een beetje zout en optioneel een eetlepel citroensap (of meer/ minder naar smaak). Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten en bijvoorbeeld fijngehakte koriander, fijngehakte peterselie, (Griekse) yoghurt en harissa of een andere pittige saus.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!