Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Ingrediënten
Gehaktballetjes
Tomatensaus
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar. Laat het gehakt eventueel even een half uurtje rusten in de koelkast voordat je er kleine balletjes van draait. Draai er vervolgens twintig balletjes van.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin in een minuut of vier. De balletjes hoeven niet gaar te zijn, want ze garen verder in de tomatensaus. Passen de gehaktballetjes niet allemaal in één pan? Bak ze dan in gedeeltes en laat diegenen die klaar zijn uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Begin ondertussen met de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui vijf minuten op laag vuur. Voeg dan de knoflook en de chilipoeder toe en bak deze ingrediënten een minuut mee. Schuif de ui en de knoflook aan de zijkant van de pan en voeg de tomatenpuree toe. Zet het vuur hoger en bak de tomatenpuree een minuutje zodat de smaak versterkt. Hussel dan de ui en de knoflook erdoor en voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Breng de tomatensaus vervolgens op smaak met tabasco, peper en zeezout. Draai het vuur laag, voeg de gehaktballetjes toe en zet een deksel op de pan. Gaar de gehaktballetjes een minuut of vijftien a twintig in de tomatensaus.
  4. Strooi voor het serveren de gehakte peterselie en eventueel de Parmezaanse kaas erover.
Notities

Serveer de gehaktballetjes met pittige tomatensaus bijvoorbeeld met geroosterde aardappelen en een geroosterde groente zoals aubergine of courgette. De tomatensaus is ook lekker in combinatie met sperziebonen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!