Hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons
Dit is een recept voor een wokschotel met kalkoen, noedels van courgette, champignons en hoisinsaus. In plaats van kalkoenfilet kun je bijvoorbeeld ook kipfilet, rundvlees of tofu gebruiken. Heb je behoefte aan een gerecht met iets meer koolhydraten? Voeg dan bijvoorbeeld een half portie eiernoedels of glasnoedels toe (eventueel in plaats van een soortgelijke hoeveelheid courgette noedels). In plaats van champignons zou je ook zoiets als wortelen, paprika, babymais of bamboescheuten kunnen gebruiken.
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Kalkoen + Marinade
Saus
Resterende ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kalkoenfilet in niet te dunne plakjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe de plakjes kalkoenfilet erbij. Voor marinades en sauzen gebruik ik tegenwoordig overigens gemakshalve vaak die gehakte knoflook en gehakte gember uit potjes (dat is makkelijk te doseren en het scheelt weer wat snijwerk). Meng de plakjes goed door de marinade en zorg ervoor dat alles bedekt is. Zet de kalkoen aan de kant terwijl je verder gaat met het snijden van de rest van de ingrediënten.
  2. Snijd de courgette in noedels. Dat kan met een spiraalsnijder, maar bijvoorbeeld ook met een mandoline of juliennesnijder. Snijd de champignons in vieren (grote champignons in acht stukjes). Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de verse gember fijn. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Leg een beetje bosui apart zodat je die op het eind over het gerecht kunt strooien; de rest wordt gewokt. Meng ook alvast de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  3. Verhit een laagje olie (bijvoorbeeld arachideolie of kokosolie) in een wok. Roerbak de plakjes kalkoen op middelhoog vuur gedurende drie minuten. Voeg de champignons toe en roerbak deze drie minuten mee. Voeg dan de knoflook, gember en het merendeel van de bosui toe. Optioneel kun je nu ook cashewnoten toevoegen als je dat lekker vindt. Bak deze een minuutje mee en voeg dan de saus toe. Zet het vuur lager, roer alles goed door elkaar en laat de saus een halve minuut pruttelen. Voeg tot slot de courgette toe, meng alles weer door elkaar en bak de ingrediënten nog twee minuten onder voortdurend roeren. Verdeel het gerecht over de borden, strooi de resterende bosui erover en serveer direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!