Minestrone (Italiaanse groentesoep)
Ik heb ervoor gekozen om wat spekblokjes toe te voegen en runderbouillon te gebruiken, die smaken leken mij er goed bij passen. Als je een vegetarisch minestrone recept zoekt, dan kun je natuurlijk de spek weglaten en groentebouillon gebruiken. De smaak van de soep zal uiteraard iets anders zijn, maar de vegetarische minestrone zal óngetwijfeld nog steeds goed smaken.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Minestrone
Garnering
Optioneel
Instructies
  1. Bak de spekblokjes in olijfolie op matig vuur in zo’n vijf minuten goudbruin. Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en bak ze totdat de ui glazig is geworden.
  2. Voeg daarna de wortel, courgette en bleekselderij toe aan de pan en bak de groenten totdat ze een beetje zacht worden. Dit zal ongeveer vijf minuten duren. Voeg daarna de aardappelen, cannelloni bonen, tomatenblokjes en de runderbouillon toe en breng het aan de kook. Dek de pan af met een deksel, zet het vuur lager en laat de minestrone ongeveer 25 minuten pruttelen.
  3. Als de soep tien minuten heeft gekookt voeg je de pasta toe. Nadat de soep nog tien minuten heeft gekookt kun je de erwten en de spinazie toevoegen. Deze hoeven immers alleen opgewarmd te worden in plaats van lang te garen.
  4. Breng de soep op smaak met de gewenste hoeveelheid peper en zout. Schep de soep in voorverwarmde kommen en serveer met Parmezaanse kaas en gehakte peterselie. Voeg optioneel per soepkom een paar druppels tabasco toe.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!