Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel
Dit is een recept voor een simpele maaltijdsalade met o.a. gerookte makreel, rijst en rode bieten. De hoeveelheid rode bieten is bij benadering en is deels afhankelijk van de grootte van de bieten (en hoeveel je wilt eten). In plaats van gerookte makreel zou je de salade ook kunnen proberen met (gerookte) kip.
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Mierikswortel-dressing
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode biet in dunne plakjes of blokjes, de appel in dunne plakjes of blokjes en de rode ui in dunne halve ringen. Haal het velletje van de gerookte makreel indien deze er nog op zit en controleer de vis op graatjes. Breek de makreel vervolgens in kleinere stukjes.
  2. Meng de mierikswortel, de magere kwark, de witte wijnazijn en de dijon mosterd door elkaar. Voeg eventueel de mierikswortel en de dijon mosterd in delen toe totdat je de gewenste scherpte hebt bereikt. Hak de knoflook fijn (of rasp deze) en voeg deze samen met de olijfolie toe aan de dressing. Meng alles nogmaals goed door elkaar en breng de dressing verder op smaak met witte of zwarte peper en eventueel wat zeezout.
  3. Meng alle hoofdingrediënten, dus inclusief de bladpeterselie, rucola en kappertjes, door elkaar en voeg de dressing toe. Voeg eventueel eerst de helft van de dressing toe; misschien heb je er al genoeg aan. Het ligt er een beetje aan hoeveel je lekker vindt. Ik moet bekennen dat ik twee keer de aangegeven hoeveelheid dressing heb gemaakt en dat deze allemaal is opgegaan.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!