Shakshuka met feta en kikkererwten
In dit recept worden de eieren gegaard op het fornuis. Wil je de eieren in de oven garen? Verwarm dan een oven voor op 160 graden en zet de shakshuka zes tot tien minuten in de oven nadat je de eieren hebt toegevoegd (afhankelijk van de gewenste gaarheid van de eieren).
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op matig vuur, doe er een scheutje olijfolie in en fruit de ui en de knoflook totdat de ui glazig is. Doe de reepjes paprika erbij en bak alles zo’n vier minuten. Gebruik je een groene peper? Voeg die dan tegelijk met de paprika toe.
  2. Schuif de ingrediënten aan één kant van de pan, doe de tomatenpuree in het midden van de pan en ontzuur de tomatenpuree door deze een minuutje te bakken. Roer de tomatenpuree vervolgens door de ui, knoflook en paprika. Voeg de cayennepeper, het paprikapoeder, het gemalen korianderzaad, het komijnzaad en de tijm toe en bak alles nog een minuutje.
  3. Doe de tomatenblokjes uit blik erbij, evenals de kikkererwten en een paar eetlepels water om de tomatensaus iets dunner te maken (de saus zal weer dikker worden aangezien ‘ie inkookt). Breng aan de kook en draai het vuur vervolgens zo laag dat de tomatensaus tegen de kook aan zit. Verkruimel vervolgens de feta erboven.
  4. Maak twee kuiltjes in de tomatensaus en voeg een ei toe aan elk kuiltje. Dek de pan af met een deksel (of met een andere pan als je er geen deksel van hebt). Pocheer de eieren in de tomatensaus gedurende een minuutje of zes a tien, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt. Check de eieren regelmatig totdat ze naar wens zijn.
  5. Bestrooi de shakshuka met verse peterselie en serveer direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!