Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst
Dit is een simpel spinazieschotel recept met onder andere rundergehakt, tomaat, aardappel en kaas. De kaaskorst wordt gemaakt van aardappelpuree met kaas erdoorheen én kaas eroverheen. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche, maar je zou ook melk kunnen gebruiken. De verse spinazie die in dit recept gebruikt wordt zou je eventueel kunnen vervangen door diepvriesspinazie.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 20minuten
Ingrediënten
Voor de spinazie
Voor het gehakt
Voor de tomaat
Voor de kaaskorst
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 220 graden.
  2. Breng de aardappelen aan de kook in een pan gezouten water en laat de aardappelen goed gaar worden.
  3. Bak ondertussen de gehakt. Voeg hiervoor een beetje olijfolie en chilipoeder toe aan een pan en fruit daarin de knoflook op laag vuur. Voeg na zo’n twee minuten het gehakt toe, zet het vuur hoog en rul het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Als het gehakt geruld is, dan kun je het alvast onderin de ovenschaal leggen. Dek de ovenschaal af zodat het gehakt een beetje warm blijft.
  4. Snijd een trostomaat in plakjes en bedek het gehakt ermee.
  5. Maak de pan even schoon met een doekje, voeg olijfolie toe aan de pan en fruit hierin de ui en de knoflook voor de spinazie op laag vuur. Voeg na zo’n twee a drie minuten de spinazie toe (eventueel beetje bij beetje als het niet in één keer past). Als de spinazie zo goed als gaar is, dan voeg je de crème fraîche toe. Laat dit eventjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Doe de spinazie in de ovenschaal, over de tomaat.
  6. Als de aardappelen gaar zijn, dan kun je de aardappelkorst maken. Stamp hiervoor de aardappelen fijn en voeg de crème fraîche en de boter toe. Doe alvast een beetje kaas (zo’n 15 a 20 gram) door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree over de spinazie en strooi er kaas overheen totdat alle aardappelpuree bedekt is met een klein laagje kaas (zo’n 25 a 30 gram).
  7. Doe de spinazieschotel met gehakt en de kaaskorst in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten (of totdat de kaas krokant is).
Notities

Variatietips

  • Vervang het gehakt door spekblokjes.
  • Vervang de tomaat door appel.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!