Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)
In dit recept wordt gebruikgemaakt van spitskool. Je kunt echter ook een andere koolsoort gebruiken zoals Chinese kool. Serveer het gerecht met gekookte rijst en kip- of rundvlees. Je kunt de spitskoolroerbak natuurlijk ook als vegetarische maaltijd nuttigen. Voeg dan bijvoorbeeld shiitakes, champignons en/ of oesterzwammen toe om het gerecht wat substantiëler te maken.
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een wok op matig vuur, doe de plantaardige olie erin en roerbak de knoflook, de gember en het sjalotje zo’n drie minuten. Zet het vuur vervolgens hoog en voeg de spitskool, de vissaus, zout en het mosterdzaad toe. Roerbak vijf a zes minuten.
  2. Voeg de tomaat en het grootste gedeelte van het bosuitje toe. Bak alles totdat de tomaat uiteen begint te vallen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer het de spitskoolroerbak in een voorverwarmde schaal en garneer met het resterende beetje bosui.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!