Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa
Dit is een recept voor wraps met vis, zelfgemaakte koolsla en een salsa van mais en zwarte bonen. Voor die salsa heb ik een klein blikje zwarte bonen en een klein blikje mais van Bonduelle gebruikt; vandaar de 140 gram mais en 130 gram zwarte bonen. Die verhouding hoeft niet precies aangehouden te worden als je andere blikjes of verse mais en bonen gebruikt. Overigens is het best een flinke maaltijd. Je kunt best de salsa of koolsla achterwege laten als je niet zoveel trek hebt.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Vis + Marinade
Kleurrijke koolsla
Mais-bonensalsa
Voor erbij
  • 2 wrapsof meer indien gewenst
Instructies
Vis + Marinade
  1. Meng de specerijen goed door de olijfolie. Proef een heel klein beetje van de marinade en voeg naar wens nog peper en zout toe. Ik had wel wat witte peper, maar bijna geen zout toegevoegd. Leg de tilapia in de marinade en wentel de filets een paar keer om zodat ze helemaal bedekt zijn met de marinade.
Koolsla
  1. Meng alle ingrediënten voor de kleurrijke koolsla door elkaar. Je mag best wat hardhandig te werk gaan terwijl je de Griekse yoghurt en citroensap door de rode kool heen mengt; op die manier wordt de kool wat zachter van textuur. Het aangegeven gele pepertje is optioneel. Als je niet zo van pittig houdt, dan kun je deze prima achterwege laten. Ook kun je de peper vervangen door een rode Spaanse peper of door een groene Mexicaanse ja­la­pe­ño peper.
Mais-bonensalsa
  1. Trek de blikjes open en spoel de mais en zwarte bonen (of bijvoorbeeld kidneybonen of zwartoog bonen) goed af onder de koude kraan. Laat de mais en bonen vervolgens goed uitlekken. Meng de uitgelekte mais en zwarte bonen door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Vis bakken + wraps opwarmen
  1. Zet een pan op het vuur en verhit een heel klein laagje olie in de pan. Bak de tilapia filets 2,5 minuut per kant op hoog vuur. Haal de tilapia filets uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Verwarm ondertussen de gewenste hoeveelheid wraps volgens de manier zoals aangegeven op de verpakking. Scheur tot slot de filets in grote stukken zodra ze een beetje zijn afgekoeld.
Notities

Indien gewenst kun je de wraps nog serveren met extra Griekse yoghurt (of kwark/ zure room), extra limoen en dingen zoals avocado, guacamole en tacosaus.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!