Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Quinoa met rode biet, peer, rozijnen, pecannoten en hüttenkäse | Gewoon een foodblog!
Maaltijdsalade met quinoa, rode biet, peer, rozijnen, pecannoten en hüttenkäse

Over de quinoa met rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse

Heb je zin in een gezonde, gemakkelijke én snelle maaltijd? Dan is deze maaltijdsalade met quinoa iets voor jou. De salade bestaat uit quinoa, rode biet, peer, rozijn, rode ui, geroosterde pecannoten en aangemaakte hüttenkäse.

Voor deze salade heb ik gekookte biet gebruikt. Je hebt deze snelle maaltijd binnen no-time op tafel. Terwijl de quinoa kookt heb je alle tijd van de wereld om de rest van de salade voor te bereiden. Je hoeft namelijk alleen nog maar de rode ui, rode biet en peer te snijden. Oh, en wat olijfolie, citroensap en zout en peper door de hüttenkäse te mengen.

Ik heb de onderstaande salade als avondmaaltijd gegeten, maar (eventueel met minder quinoa) zou je het prima als lunch kunnen nuttigen. Deze hoeveelheid kan ook uitstekend gebruikt worden voor  twee voorgerechtjes.

Quinoa met rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse recept

Recept Afdrukken
Salade met quinoa, rode biet, peer, rozijn en hüttenkäse
Met de onderstaande ingrediënten kun je één maaltijdsalade maken. Je kunt van deze hoeveelheid ook twee of drie voorgerechtjes maken.
Maaltijd Diner, Salade
Keuken Algemeen
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de hüttenkäse
Voor de dressing
Ter garnering
Maaltijd Diner, Salade
Keuken Algemeen
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de salade
Voor de hüttenkäse
Voor de dressing
Ter garnering
Instructies
  1. Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en rooster de pecannoten.
  2. Vermeng 75 gram hüttenkäse met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de rode biet en peer in blokjes. Voor de foto had ik een deel van de rode biet en de peer in dunne plakjes gesneden, maar dat is nergens voor nodig.
  4. Laat de quinoa iets afkoelen en vermeng met de rest van de ingrediënten (met uitzondering van de hüttenkäse). Voeg de olijfolie, het citroensap en de balsamicoazijn toe. Gebruik eventueel wat meer of minder dan ik heb aangegeven, dat is slechts een indicatie. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de salade op een bord, doe de hüttenkäse eroverheen en garneer met verse peterselie en nog een klein beetje balsamicoazijn en olijfolie.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *