Griekse couscous salade

Griekse couscous salade

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Heb je zin in een simpele stoofpot met een beetje pit? Dan is Dak Bokkeum Tang iets voor jou! Dak Bokkeum Tang is een Koreaans gerecht met kip, aardappelen en wortelen. Het gerecht hoort gemaakt te worden met gochujang (een pittige Koreaanse pasta), maar het recept bevat ook een versie zonder die specifieke chilipasta.

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Ga direct naar het onderstaande recept Over de kip teriyaki met zelfgemaakte teriyaki saus Wil je zelf kip teriyaki maken zonder kant-en-klare teriyaki saus te…

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Houd je van uien? En kun je de smaken van de Indiase keuken waarderen? Dan is dit recept voor een Indiase Indiase kip dopiaza iets voor jou! Kip dopiaza is namelijk een milde curry met kip en ui, op smaak gebracht met ingrediënten zoals kardemon, kruidnagels en komijnzaad. Er zijn meerdere manieren om een kip dopiaza te maken. In de blogpost vind je er twee!

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Heb je tijdens kerst misschien iets te veel gegeten en ben je op zoek naar een gezonde, lichte maaltijdsalade? Dan is deze lauwwarme quinoasalade met rode biet, sinaasappel, feta en walnoten wellicht iets voor jou. Dit frisse gerecht doet je misschien meer aan de lente dan aan de winter denken, maar goed, datzelfde geldt voor de temperatuur buiten! Ik heb voorgekookte rode bietjes gebruikt, waardoor de quinoasalade lekker snel klaar is. Je kunt natuurlijk ook verse rode bieten gebruiken en deze 40-60 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de bieten).

Kruidige sperziebonen met tomaat

Kruidige sperziebonen met tomaat

Dit is een simpel recept voor een bijgerecht met sperzieboontjes in de hoofdrol. Zoals met het merendeel van de recepten die ik tot nu toe heb geplaatst het geval is, maak ik ook ditmaal gebruik van Aziatische specerijen. De specerijen waarmee deze sperzieboontjes met tomaat op smaak gebracht worden zijn kurkuma, djintan, ketoembar en chilipoeder. Van de chilipoeder wordt maar een kleine hoeveelheid gebruikt om de sperziebonen met tomaat een beetje pit te geven. Houd je echter van pittig? Verdubbel dan gerust de aangegeven hoeveelheid!

Rode kool met appel en rozijnen

Rode kool met appel en rozijnen

Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!