Bloemkool nasi goreng
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de bloemkool fijn met de hand of in een foodprocessor. Snijd de wortelen in dunne reepjes, ongeveer het formaat van een luciferstokje (julienne). Snijd de bosui in dunne ringen en houdt het groene en het witte gedeelte apart. Snipper het sjalotje, snijd de knoflook in dunne plakjes en hak tot slot de gember fijn (of rasp de gember).
  2. Verhit een laagje arachideolie, kokosolie of een andere olie naar keuze in een wok op middelhoog vuur. Voeg het gesneden witte gedeelte van de bosui toe, evenals het sjalotje, de knoflook en de gember. Roerbak deze ingrediënten een minuutje of drie. Voeg dan de laos, korianderzaad, komijnzaad, witte peper en het geelwortel poeder toe. Bak deze specerijen een minuutje mee.
  3. Zet het vuur zo hoog mogelijk en voeg de wortel toe. Bak de wortel een minuutje en voeg dan de bloemkool toe. Bak alle ingrediënten zo’n twee minuten en voeg de doperwten toe. Roer alles goed door elkaar, maak een kuiltje in het midden van de wok en breek daar het eitje in. Laat het ei een half minuutje stollen en roerbak alle ingrediënten totdat het ei gestold is. Voeg dan de ketjap manis toe (eventueel ook sambal), roer alles nogmaals goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zeezout.
  4. Garneer het gerecht met het groene gedeelte van de bosui.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!