kabeljauw korma met kwark
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Smaakmakers
Voor erbij
Instructies
  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking.
  2. Giet wat kokend water over de cashewnoten en laat de cashewnoten een kwartiertje weken zodat ze iets zachter worden. Doe de geweekte cashewnoten samen met de kwark en de melk in een foodprocessor of blender en maak er een gladde saus van.
  3. Rooster ondertussen alvast wat amandelschaafsel gedurende een minuut of drie in een droge pan op hoog vuur en zet het geroosterde amandelschaafsel apart (zodat je dadelijk in deze pan de korma kan bereiden – scheelt weer afwas). Terwijl de cashewnoten weken en het amandelschaafsel wordt geroosterd kun je de kabeljauw, groenten en smaakmakers snijden/ klaarzetten.
  4. Bak het sjalotje, de gember, de knoflook, de kruidnagel en de groene peper op middelhoog vuur gedurende een minuut of vijf. Voeg de rest van de smaakmakers (de poeders) toe en bak deze een minuutje mee. Voeg dan de cashewnotensaus toe, roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag. Breng de saus optioneel verder op smaak met peper en zout. Vind je de saus te dun? Het sowieso wat dikker wanneer het inkookt tijdens het garen van de kabeljauw, maar je kunt ervoor kiezen om de saus wat in te laten koken voordat je de kabeljauw erbij doet. Vind je de saus juist te dik? Voeg dan wat water of melk toe.
  5. Voeg de stukken kabeljauw toe aan de saus en dek de pan af met een deksel (of met een andere grote pan die erop past, bij gebrek aan een deksel (dit gold voor mij)). Laat de kabeljauw drie minuten zachtjes garen en draai de stukken dan voorzichtig om. Voeg de wortelen en de doperwten toe, dek de pan weer af en laat de kabeljauw nog een minuut of drie garen. De precieze tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken kabeljauw en eerlijk gezegd heb ik het bij mij niet nauwkeurig getimed.
  6. Doe de gekookte zilvervliesrijst op een bord en schep daar de kabeljauw korma bovenop. Strooi tot slot het amandelschaafsel eroverheen.
Notities

Wil je een kabeljauw korma met kokos?

Als je kokos in dit recept wilt verwerken, dan kun je de halfvolle melk vervangen door kokosmelk. Voor een meer uitgesproken kokossmaak kun je in dat geval ook wat minder kwark gebruiken en wat meer kokosmelk gebruiken. Tegelijkertijd met het amandelschaafsel kun je ook een evengrote hoeveelheid kokosrasp roosteren zodat je die er uiteindelijk overheen kunt strooien. Of je kiest ervoor om die kokosrasp niet te roosteren en toe te voegen aan de korma saus zodat de saus zelf nog wat meer naar kokos smaakt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!