Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips
Laat voor een vegetarische soep de spekblokjes achterwege en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon. De soep kan een dag (of twee a drie dagen) later prima opgewarmd worden. Ook kun je de soep invriezen. Als je een deel later opwarmt of invriest, dan dien je deze soep nog niet te voorzien van de garnering/ toppings.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
12minuten 25minuten
Ingrediënten
Optioneel
Ter garnering (naar smaak)
Instructies
  1. Verwarm een klein scheutje olijfolie in een hoge steelpan op hoog vuur. Bak de spekjes totdat de spekjes naar wens zijn. Temper het vuur en voeg de gehakte knoflook en de rode ui toe. Fruit de knoflook en de rode ui ongeveer vijf minuten op matig vuur (of totdat de rode ui glazig is). Voeg de tomatenpuree toe en bak de tomatenpuree een minuutje mee. Voeg dan de chilipoeder, het gemalen korianderzaad en de gesneden paprika toe. Zet het vuur iets hoger en bak deze ingrediënten een minuutje of drie mee zodat de paprika gaar begint te worden (de paprika gaart dadelijk verder tijdens het koken van de soep).
  2. Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe, evenals de laurierblaadjes en de oregano. Zet een deksel op de pan en breng de soep aan de kook. Temper het vuur zodra de soep kookt zodat de soep nét tegen de kook aanzit en heel zachtjes pruttelt. Voeg dan de uitgelekte zwarte bonen en mais toe. Roer alles goed door elkaar en laat de soep twintig minuten tot een half uur pruttelen (langer kan natuurlijk ook, maar dat hoeft niet).
  3. Als je cherrytomaatjes gebruikt dan kun je deze vijf minuten voor het einde van de kooktijd van de soep toevoegen zodat ze nog wel een beetje stevig zijn als je de soep serveert. In plaats van cherrytomaten zou je ook twee vleestomaten kunnen ontpitten, deze in grote blokjes kunnen snijden en deze aan de soep kunnen toevoegen.
  4. Voeg voor het serveren de limoensap toe. Schenk de soep in soepkommen en voorzie de soep van de gewenste toppings; bijvoorbeeld zure room, tortillachips en gesnipperde rode ui.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!