Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Heb je zin in een vegetarische curry met Indiase smaken? Dan is deze rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie iets voor jou! De curry barst van de smaak, maar als je het recept aanhoudt dan is het gerecht niet echt pittig (ook al kun je daar natuurlijk zelf verandering in brengen als je van spicy houdt).

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Heb je zin in een simpele, lichte en vegetarische soep met Oosterse smaken? Die je in vijftien tot twintig minuten op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor een Chinese groentesoep met tofu en zoodles iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden zijn onder andere Chinese kool, peultjes, shiitakes, noedels van courgette, gember en tofu.

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal Goreng Telor is een pittig eiergerecht dat vaak onderdeel is van een Indonesische rijsttafel. Gekookte eieren worden geserveerd in een pittige saus gemaakt van onder andere sambal, tomatenpuree, kokosmelk en specerijen. Hoewel sambal goreng telor traditioneel bij een rijsttafel wordt geserveerd, kun je het gerecht natuurlijk als onderdeel van een avondmaaltijd eten in de plaats van vlees of vis.

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Dit is een eenvoudig recept voor een kruidige, herfstachtige en romige wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel. Deze gezonde wortelsoep heeft een licht Indiaas tintje vanwege het gebruik van een beetje Garam Masala. Je kunt er overigens voor kiezen om de Garam Masala te vervangen door kerriepoeder, maar dan zou minder kerriepoeder gebruiken dan in het recept wordt aangegeven. Uiteraard kun je de specerijen ook achterwege laten. De wortelsoep zal minder kruidig zijn, maar nog steeds goed smaken!

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Als ik een lasagne bolognese maak, dan heb ik daar eerlijk gezegd niet echt een vast recept voor. Wat ik gebruik is deels afhankelijk van hetgeen ik in huis heb. Dit is de manier waarop ik ‘m gisteren heb gemaakt en het smaakte mij prima, dus het leek mij wel een blogpost waard! Van begin tot eind duurt het zo’n twee a tweeënhalf uur voordat deze lasagne bolognese klaar is. Hoewel het dus relatief lang duurt om deze lasagne te maken, bestaat het grootste gedeelte van de tijd bestaat uit wachten. Het is dan ook een vrij simpel recept. Het lastigste aan deze lasagne bolognese is het maken van de bechamelsaus, maar ook dat is niet zo moeilijk! Je kunt ervoor kiezen om, zoals in dit recept wordt aangegeven, de melk die je gebruikt voor de bechamelsaus op smaak te maken met een paar smaakmakers. Dit is geen vereiste, maar zorgt iets meer complexiteit in de bechamelsaus.

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Dit is een simpel recept waarin spitskool wordt geroerbakt met sjalotjes, knoflook, bosui en tomaat. Het is mijn variant op het klassieke Vietnamese gerecht Bắp Cải Xào. De spitskoolroerbak wordt op smaak gemaakt met vissaus, mosterdzaad, peper en zout. Je kunt het gerecht bijvoorbeeld serveren met geroerbakte rundvlees reepjes, kipstukjes of witvis. Wil je een vegetarisch avondmaal? Voeg dan shiitakes en champignons toe om de spitskoolroerbak meer substantie te geven!

Zoetzure saus

Zoetzure saus

Wil je zelf een zoetzure saus maken? Probeer dan eens dit simpele basis recept voor zoetzure saus met ananas. Deze saus past perfect bij allerlei soorten vlees en vis, zoals kipfilet, varkensvlees en garnalen. Je kunt de saus ook serveren met kleine gehaktballetjes erin, of naast een goed gevulde groenteomelet voor een vegetarisch avondmaal. De mogelijkheden zijn eindeloos!