Spinazie pesto met peterselie

Spinazie pesto met peterselie

Houd je van groene pesto en wil je er eens een variant op maken? Of ben je bijvoorbeeld niet zo dol op basilicum en kun je wel een recept gebruiken voor een pesto zónder basilicum? In dat soort gevallen is deze groene pesto met spinazie en peterselie iets voor jou! De blogpost bevat tevens een voorbeeld waarbij deze pesto gebruikt wordt als dressing voor een zomerse salade met o.a. gemengde sla, blauwe bessen en hazelnoten.

Geroosterde kokosboter maken

Geroosterde kokosboter maken

Kokos is volgens mij een smaak waar je van houdt of een smaak die je écht niet lekker vindt. Ik ben er zelf in ieder geval dol op. Kokosmelk, kokosrasp en zelfs eiwitpoeder met kokossmaak zijn dingen die ik regelmatig gebruik. En vanaf vandaag is daar nog iets bij gekomen: kokosboter! Geroosterde kokosboter, om precies te zijn.

Zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken

Ik ben van kinds af aan al gek geweest op pindakaas. Later kwam daar nog een voorliefde voor pinda’s en pindasaus bij. Toevallig, hè? Je kunt je dan ook wel voorstellen dat ik al lange tijd met het idee speelde om zelf pindakaas te maken. Met mijn nieuwe foodprocessor kon ik er eindelijk mee aan de slag! Dit is mijn recept voor de allersimpelste pindakaas ooit.

Geroosterde witlof met ui en pecannoten

Geroosterde witlof met ui en pecannoten

Als je van witlof én van simpele recepten houdt, dan is dit recept voor geroosterde witlof met ui en pecannoten echt iets voor jou. Na een minimale voorbereidingstijd van enkele minuten hoef je de witlof alleen nog maar in de oven te schuiven en even geduld te hebben. Simpel, toch?

Kiwi avocado kwarktaart

Kiwi avocado kwarktaart

Krijg je binnenkort visite en wil je ze een taart voorschotelen die net even iets anders is dan men misschien gewend is? Of wil je een…

Griekse couscous salade

Griekse couscous salade

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).