Pasta met geroosterde paprikasaus, peterselie en balsamico-champignons
Dit is een recept voor een simpele pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. In het recept geef ik aan kastanjechampignons te gebruiken, maar normale champignons zijn ook een optie. Overigens bevat het gerecht relatief veel ui en knoflook; je kunt deze hoeveelheid gerust halveren, indien gewenst. In plaats van groentebouillon kun je ook een andere bouillon of water toevoegen.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Met het maken van de saus en de balsamico-champignons ben je ongeveer 10 minuten bezig (met uitzondering van het snijwerk), dus je kan een beetje timen wanneer je de pasta toevoegt aan het kokende water.
  2. Zet een pan op het vuur en voeg een laagje olijfolie toe. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook 3 a 4 minuten op een gematigd vuurtje. Schep de helft van de knoflook en ui in een foodprocessor of blender.
  3. Voeg de kastanjechampignons toe aan de ui en knoflook die in de pan zit en strooi er wat zwarte peper en zeezout overheen. Voeg – indien nodig – wat extra olijfolie toe. Bak de champignons op middelmatig vuur in 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de helft van de balsamico toe en verdeel deze goed over de kastanjechampignons.
  4. Voeg – nadat je de kastanjechampignons in de pan hebt gedaan – de geroosterde paprika’s ook toe aan de foodprocessor of blender. Doe de bladpeterselie (of een ander kruid) erbij. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe totdat de paprikasaus de gewenste dikte heeft bereikt (+- 80 a 100 ml bouillon). Breng de saus op smaak met de andere helft van de balsamico, het citroensap, zwarte peper en eventueel een beetje zout. Je zou nu ook de cayennepeper kunnen toevoegen.
  5. Schenk de geroosterde paprikasaus bij de kastanjechampignons (of verwarm de saus op in een ander pannetje waaraan je de kastanjechampignons toevoegt). Laat de saus zachtjes pruttelen totdat de pasta de gewenste garing heeft. Giet de pasta af, bewaar voor de zekerheid wat kookvocht en voeg de pasta toe aan de saus. Verdun de saus indien nodig met een beetje van het kookvocht.
  6. Strooi een eetlepel bladpeterselie over de pasta en verkruimel er (desgewenst) de walnoten overheen. Meng alles door elkaar en breng het gerecht desgewenst nóg verder op smaak met wat peper en zout. Serveer de pasta desgewenst met rucola.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!