Thaise gehaktballetjes met pindasaus
Dit is een recept voor gehaktballetjes met pindasaus op basis van ingrediënten die veel gebruikt worden in de Thaise keuken. De gehaktballetjes bevatten bijvoorbeeld Thaise rode currypasta, citroengras en bosui. De pindasaus is onder andere op basis van kokosmelk, rode currypasta, vissaus en pindakaas.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Gehaktballetjes
Pindasaus
Ter garnering (optioneel en naar keuze)
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Hak of snijd de bosuitjes, verse gemberwortel, knoflook, rode peper en citroengras zeer fijn. Meng vervolgens door het rundergehakt, samen met de vissaus en de rode curry pasta. Breng eventueel verder op smaak met een klein beetje zout en peper. Voeg vervolgens nét genoeg paneermeel toe totdat het geheel stevig aanvoelt. Op basis van de hoeveelheid ingrediënten in dit recept heb ik zelf ongeveer 3 kleine theelepels paneermeel toegevoegd.
  3. Als je even de tijd hebt, dan kun je ervoor kiezen om het gehakt een half uurtje in de koelkast te leggen voordat je er balletjes van draait. Dat zal ervoor zorgen dat de smaken een beetje in het gehakt trekken.
  4. Vorm balletjes van het gehakt. Maak ze zo groot als je wilt: ik heb ervoor gekozen om vier gehaktballetjes per 125 gram gehakt te maken. Maak je kleinere gehaktballetjes? Bak ze dan wel korter dan ik in dit recept aangeef aangezien ze sneller gaar zijn.
  5. Plaats de gehaktballetjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak ze een kleine twintig minuten. Zijn ze nog niet gaar genoeg? Houdt ze dan nog even in de oven en check de gehaktballetjes bijvoorbeeld elke drie minuten.
  6. Maak ondertussen de pindasaus. Zet een klein steelpannetje op een laag pitje. Bak eerst de rode curry pasta een minuutje in het steelpannetje en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Roer alles goed door elkaar, zet een deksel op de pan en warm de saus op. De pindasaus is vrij snel klaar, maar je kunt de saus warm houden totdat je hem nodig hebt. Voeg desnoods wat water toe om de saus dunner te maken indien je merkt dat de saus teveel is ingekookt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!