Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt
Dit is een simpel recept voor een rijkelijk gevulde curry. De curry bevat per persoon onder andere 100 gram kipdijfilet, 300 gram groenten (inclusief tomatenblokjes) en 75 gram yoghurt of kwark. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of naan. Vind je een gerecht al gauw iets te pittig? Halveer dan de aangegeven hoeveelheid cayennepeper en/ of voeg deze pas toe als je tomatenblokjes en yoghurt hebt toegevoegd aan de curry. Vanaf dat moment kun je namelijk pas echt bepalen hoe de curry smaakt.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kipdijfilets in blokjes (niet te klein, want dan worden ze sneller droog). Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snipper de kleine sjalotjes. Hak zowel de knoflook als verse gember fijn (of gebruik een knoflookpers).
  2. Verhit een laagje kokosolie of een andere olie naar keuze in een wok, wadjan of hapjespan die je af kunt dekken met een deksel. Voeg de knoflook, sjalotjes en gember toe. Fruit deze ingrediënten op laag vuur gedurende een minuutje of vijf. Voeg dan kurkuma, gemalen korianderzaad, gemalen komijnzaad, gemalen kardemom, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak deze ingrediënten een minuutje mee.
  3. Zet het vuur hoger en voeg de stukjes kipdijfilet toe. Meng de kipdijfilets goed door de specerijen heen en bak de kipdijfilets vijf minuten onder voortdurend roeren. Roerbakken, dus.
  4. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak ook deze een minuutje mee. Voeg dan de tomatenblikjes, de yoghurt of kwark en de kippenbouillon toe. (Ik snijd zelf gewoon een klein stukje van zo’n bouillonblokje af en vermeng dat met 100 milliliter water.) Breng het aan de kook met een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip zachtjes een minuut of drie garen. Voeg de Chinese kool en de garam masala toe, roer alles goed door elkaar, zet de deksel terug op de pan en laat de curry vijf minuten zachtjes pruttelen. Eventueel zou je ook nu pas de cayennepeper toe kunnen voegen zodat je meer controle hebt over de pittigheid van de curry. Voeg bij de laatste minuut de doperwten toe.
  5. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of naan.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!