Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk
Deze pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk is geïnspireerd door de Indiase keuken. De curry is glutenvrij en geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten. Serveer de pompoencurry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en/of pappadums, en eventueel met een chutney of verfrissende raita naar keuze.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Smaakmakers (met snijwerk)
Smaakmakers (gemalen of heel)
Instructies
  1. Tref eerst de voorbereidingen: dop de sperzieboontjes en snijd grote boontjes een keertje doormidden, snijd de pompoen in eetbare blokjes, hak zowel de gember en knoflook als het pepertje fijn (indien je dat laatste gebruikt), snijd de sjalotjes in reepjes en spoel de kikkererwten af onder de kraan.
  2. Verhit een laagje olie (kokosolie of pindaolie bijvoorbeeld) in een hoge pan of wok. Fruit op een laag vuurtje de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper gedurende 3 minuten onder regelmatig roeren. Voeg ook alvast het kaneelstokje toe.
  3. Doe de gemalen kardemom, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, garam masala en het laurierblaadje erbij, zet het vuur iets hoger en bak alles een minuutje. Doe de tomatenpuree erbij, roer alles door elkaar en bak ook dat een minuutje mee (voeg eventueel een beetje olie toe indien het erg droog is).
  4. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe, strooi er (royaal) zwarte peper overheen, zet het vuur hoog en schud alles goed om. Doe dan de kokosmelk en driekwart van het water (of de bouillon) erbij.
  5. Breng de curry aan de kook met een deksel op de pan en laat de pompoen 10 minuten koken. Doe vervolgens de sperziebonen en kikkererwten erbij en hussel alles goed om. Voeg de rest van het water of de bouillon toe als je het idee hebt dat er te weinig vocht in de pan zit.
  6. Kook de sperziebonen in 7 a 8 minuten gaar. Voeg ongeveer een minuut voordat het gerecht klaar is een eetlepel (of meer/minder naar keuze) fijngesneden koriander toe en hussel alles goed door elkaar. Proef dan ook de curry en voeg eventueel extra zwarte peper, een snufje zeezout of meer garam masala toe. Als je de curry juist te dun vindt, kun je na 5 minuten de deksel van de pan halen zodat er meer vocht verdampt en het indikt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!